Základ kvalitního vína je dán kvalitním hroznem, umění vyrobit kvalitní víno tedy začíná již ve vinici. Péče a vztah k vinici jsou tedy pro každého vinaře nesmírně důležité. Vinařství Kovacs hospodaří na 35 ha vlastních
vinic a ročně vyrobí přibližně150 tisíc litrů vína pouze z vlastních hroznů. Při výrobě vína a ve vinicích klademe obrovský důraz na to, aby co nejvíce vynikla jedinečná poloha a půdní složení na jednotlivých viničních tratích (terroir).
Staráme se velmi důsledně o půdu, jelikož je to naše investice do budoucnosti. Jestliže je půda v dobré kondici, je ve skvělém stavu i vinice, a jedině taková vinice nám plodí ty nejkvalitnější hrozny pro výrobu velkých vín. Díky vlastním zařízením s moderní technologií je s hroznem manipulováno velmi šetrně, a to se později jednoznačně projevuje i na kvalitě vína.
Hospodaření na vinicích a jejich pečlivá ochrana probíhá šetrně v souladu s přírodou dle pravidel ekologického zemědělství.O vinohrady se osobně stará již více jak 12 let velmi zkušený vinohradník Alois Černík. Pan Černík působil dlouhá léta jako pravá ruka hlavního technologa a enologa Vinařství Kovacs. Tuto funkci v současné době již převzal úplně, čímž došlo k optimálnímu
spojení špičkového vinohradníka a zkušeného enologa do jedné osoby. Jako hlavní vinohradník a technolog je tedy tou nejlepší garancí kontinuity výroby vín nejvyšší kvality, které Vinařství Kovacs již dlouhá léta vyrábí.