Sauvignon Blanc Yelands Estate Reserve 2014 Marlborough Nový Zéland suché

Sauvignon Blanc Yelands Estate Reserve 2014 Marlborough Nový Zéland suché
Vyrábí se pouze ve vyjímečných ročnících. 35% moštu prokvášelo v barikových sudech. Intenzivní minerální a svěží bylinné aroma s dotekem čerstvého tymiánu. V chuti je velmi dobře strukturovaný a elegantní s intenzivními minerálními tóny.
Cena s DPH653 Kč
Vaše cena bez DPH540 Kč
Dostupnost:
skladem
Kdy zboží obdržím, pokud nyní objednám?
Osobně v Litomyšli:
ihned
Přepravní společností:
zítra
Doprava zdarma:
objednávka nad 1900,- Kč
Kód0000488
Záruka24 měsíců
Popis

Vyrábí se pouze ve vyjímečných ročnících. 35% moštu prokvášelo v barikových sudech. Intenzivní minerální a svěží bylinné aroma s dotekem čerstvého tymiánu. V chuti je velmi dobře strukturovaný a elegantní s intenzivními minerálními tóny.

Sauvignon Blanc YEALANDS ESTATE

Divoké kontury vinohradu Seaview vedou k velké rozmanitosti: ve vinohradech na vrcholech kopců vznikají menší hrozny s výraznějším aroma, naopak v údolích rostou hrozny spíše bujnějšího charakteru. Hrozny pro Sauvignon Blanc YEALANDS ESTATE poskytuje celkem 50 parcel vinohradu Seaview, čímž je zajištěna velká rozmanitost chutí a vůní od intenzívního charakteru maracuje přes listy rajčat až po svěží herbální tóny.
Hrozny Sauvignonu ze všech parcel jsou sklízeny a fermentovány odděleně. Nakonec se několik z nich (např. 9 – 10) vybere pro výrobu Sauvignon Blanc YEALANDS ESTATE.
Po sklizi byly celé hrozny vylisovány ačást cca 35% moštu byla přečerpána do barikových sudů z francouzkého dubu (40% nových 60% jeden rok použitých). U této části proběhla přitzená fermentace, následovala malolaktická fermentace a poté bylo víno ponecháno v dubu na kvasinkáchpři neustálém míchání po dobu 12 měsíců. Tato část dodává vínu texturu a tělnatost. Zbylá část moštu byla prokvašena v nerezových tancích. tato část dodává vínu eleganci vyrovnanost a mineralitu.
Sauvignon Blanc YEALANDS ESTATE vykazuje intenzivní minerální a svěží bylinné aroma s dotekem čerstvého tymiánu. V chuti je velmi dobře strukturovaný a elegantní s intenzivními minerálními tóny, doplněnými dotekem černého rybízu a kopřivy, s táhlým, pikantním citrusovým koncem.
Teplota podávání 10 – 12 °C.
Nejlépe konzumovat po 3-4 letech.
Sauvignon Blanc YEALANDS ESTATE je vhodný k pokrmům z mořských plodů a k těstovinám.