Hrozny byly zpracovány technologií červeného vína: kvašením během čtyř týdnů na slupkách při teplotě do 18°C. Dále byl použitý pouze samotok, dokvašený rmut nebyl lisován. Mladé víno bylo staženo do dřevěného sudu k dalšímu zrání. Tímto postupem se z bobulí hroznů získá širší spektrum senzorických látek (třísloviny, barviva) než při obvyklém zpracování bílých hroznů. Víno má sytější slámovou barvu. Víno má reduktivní charakter.
V chuti jsou výraznější taniny sladšího spektra, dominuje sušené ovoce.
Díky svému profilu je víno možné kombinovat i s lehčími úpravami červeného masa.
zbytkový cukr |
1,5 g/l |
kyseliny |
6,5 g/l |
bezcukerný extrakt |
-- g/l |
alkohol |
12,5 % obj. |
cukernatost hroznů |
21,5° ČNM |
vinařská oblast |
Čechy |
vinařská podoblast |
Mělnická |
vinařská obec |
-- |
viniční trať |
-- |