CIDER z Tátova sadu
Ze starých odrůd jablek. Sklidil, vylisoval, fermentoval, nalahvoval, ale hlavně poctivě ochutnával táta Jan Abt. Výroba inspirována tradičními anglickými postupy.
Suchý – bez přidaného cukru, 5,8% alkoholu.

TÁTŮV SAD
Založeno začátkem roku 2014 ve středočeské vesnici Líšnice, jihozápadně od Prahy, jako
rodinná farma.

Na začátku byla chuť „táty“ Jana Abta živit se něčím, co dává smysl.
K dispozici jsme měli prostory statku, kam jsme se již v roce 2004 s rodinou přesunuli z rodné Prahy. Přilehlé zemědělské pozemky sváděly k hospodaření. Jablko jako tradiční česká a přitom často opomíjená plodina to nakonec všechno odstartovalo.

Na přilehlých 12ha pozemků jsme vysadili 600 nových jabloní tradičních českých odrůd na vysokých kmenech. Dovezli jsme dalších 600 stromů speciálních anglických a francouzských cidrových odrůd. Naše nově vysazené sady jsme zařadili do programu eko-zemědělství. Stodolu na dvoře našeho statku jsme re-kolaudovali na moštárnu / výrobnu cideru Než začnou nově vysazené stromy plodit, pronajali jsme si staré sady v okolí, ze kterých sklízíme. V na podzim roku 2014 jsme vyrobili první cider.

 

Cider Abt Jan

Zobrazit:
Hledat v kategoriiHledat
Kde hledat:
Řadit dle:8 produktů
     

    Nevíte si rady?

    Zeptejte se nás telefonicky
    nebo e-mailem

     

     +420 461 310 637

     +420 776 529 557

     

     

     eshop@cauvino.cz

     


     

    Naše recenze na Heuréce