Cena základní s DPH | 4 499 Kč |
Vaše cena bez DPH | 3 718 Kč |
Kód | 0004351 |
PN | 1975 |
Podrobný popis
Červené, sladké portské víno Colheita pochází z jedné sklizně. Víno zraje v malých dubových sudech (300 litrů) s přístupem vzduchu. Nádherná chuť sušeného ovoce, dřeva, koření, karamelu a ořechů. Víno je typické svou nahnědlou až jantarovou barvou. S délkou ležení v sudu získává na kvalitě.
Colheita patří mezi nejvyšší kvalitu portských vín typu Tawny. Toto zrající Tawny je vyráběno z vína typu Vingtage. Zraje minimálně 7 let na dubových sudech. Lahvuje se na základě poptávky, jinak zůstává v sudech, kde nadále zraje. Čím je víno déle na sudu, tím je kvalitnější. Barva stářím výrazně světlá.
1975 - vynikající ročník, který se výborně vyvinul jak pro Vintage, tak pro Colheitu. Makronky, mandle a tóny třešní na pozadí s hlubokým, jemným karamelem nabízejí dlouhý, krémový závěr.
Lehce osvěžující portské víno, které vyjadřuje veškerou jemnost a sofistikovanost v kombinaci s karamelovými dezerty, sušeným ovocem a kořením, jako je karamelový fondán s jablkem a zázvorovým želé, obrácený jablečný koláč, crème brûlée a sýry s jemnou intenzitou. Navzdory stáří si víno zachovává svěžest. Skvěle se snoubí s osvěžujícím mandarinkovým parfaitem. Možnosti párování jsou téměř neomezené a vy tak máte příležitost objevit nové chuťové kombinace a potěšení.
Portské víno colheita by mělo být skladováno na chladném, suchém a tmavém místě bez výkyvů teploty, přičemž láhev by měla být uložena ve svislé poloze. Jako přírodní produkt může portské víno během stárnutí vytvářet sediment. Aby si víno zachovalo svou svěžest a kvalitu, je doporučeno jej zkonzumovat co nejdříve po otevření. Podávejte při teplotě mezi 12 a 14 °C.
Každá jednotlivá láhev Kopke je ručně malovaná.
Gastronomie: Ke karamelovým dezertům, crème brûlée a sýry s jemnou intenzitou.
Stát: Portugalsko
Oblast: Douro - DOC
Obsah alkoholu: 19-20,5 %
Dle obsahu cukru: Sladké
Druh: Colheita
Nevíte si rady?
Zeptejte se nás telefonicky
nebo e-mailem
+420 776 529 557 |
|
|
Naše recenze na Heuréce